CUISINE :: Orange & ginger muffins with cinnamon top

czwartek, 26 listopada 2015






Jakość zdjęć robionych przed 21:00 nie urzeka, ale dałam z siebie tyle, ile mogłam, bo przepis wydawał się być tego wart. Może wy też dojdziecie do takiego wniosku...

The quality of pictures made at 09:00 pm is not really charming but I've been doing what I could because I found this recipe worth it. I hope that you also will…






POMARAŃCZOWO-IMBIROWE MUFFINKI Z CYNAMONOWĄ KRUSZONKĄ

sok z 1/2 pomarańczy
100 ml oleju 
100 ml mleka
2 jajka
350 g mąki
250 g cukru trzcinowego
łyżeczka proszku do pieczenia
szczypta soli
łyżeczka imbiru
100 g kandyzowanej skórki pomarańczowej

60 g mąki
120 g cukru trzcinowego
70 g oleju
50 g płatków migdałowych
1/2 łyżeczki cynamonu


Sok, olej, mleko i jajka wymieszać w jednej misce, a w do drugiej wsypać mąkę, cukier, proszek do pieczenia, sól i imbir. Następnie wymieszać suche składniki z mokrymi i dodać do nich kandyzowaną skórkę. 
Połączyć ze sobą składniki na kruszonkę. 
Wypełnić ciastem 12 papilotek i posypać muffinki kruszonką. Piec 10 minut w 200 stopniach po czym obniżyć temperaturę do 180 stopni i kontynuować proces przez około 15 minut.







ORANGE & GINGER MUFFINS WITH CINNAMON TOP

juice of 1/2 orange
100 ml oil
100 ml milk
2 eggs
350 g flour
250 g sugar cane
1 teaspoon baking powder
pinch of salt
1 teaspoon ginger
100 g candied orange peel

60 g flour
120 g sugar cane
70 g oil
50 g almond flakes
1/2 teaspoon cinnamon

Juice, oil, milk and eggs mix together in one boil. In the other one put together flour, sugar, baking powder, salt and ginger.
Then mix the wet ingredients with the dry ones and add orange peel.
For the crumble bring together flour, sugar, oil, almond flakes and cinnamon.
Place the dough into 12 baking cups and spread with crumble. Bake them 10 minutes in the temperature of 200 celsius degrees. After that reduce it to 180 celsius and bake for another 15 minutes.






Jest to mój autorski przepis- w razie publikacji go w innych miejscach będę wdzięczna za odesłanie do źródła (zgodnie z przepisem prawnym o poszanowaniu praw autorski).

This is my personal recipe- if you want to publish it in any other place, you are obliged to direct to the source (in accordance with the copyright law).


2 komentarze:

  1. Robienie zdjęć o późnej porze i pisanie postu była tego warte!:) Już po przeczytaniu przepisu wiem, że to będzie cos pysznego i na pewno go wypróbuję:)

    OdpowiedzUsuń
    Odpowiedzi
    1. Niezmiernie mi miło! :) Mam nadzieję, że równie bardzo przypadną Ci do gustu, co mi ;)

      Usuń