Dla mnie- połączenie idealne.
For me- perfect combination.
DYNIOWE BLONDIES Z PEKANAMI
200 g białej czekolady
80 g masła
70 g drobnego cukru
jajko
szczypta soli
1/2 łyżeczki cynamonu
1/2 łyżeczki imbiru
200 g puree z dyni
100 g mąki
łyżeczka proszku do pieczenia
100 g posiekanych pekanów
Rozpuścić czekoladę z masłem w kąpieli wodnej. Zmiksować ze sobą cukier, jajko, sól, puree dyniowe, imbir i cynamon. Dodać czekoladę z masłem i połączyć. Następnie dodać mąkę z proszkiem do pieczenia oraz ok. 75 g pekanów i wymieszać. Ciasto wylać na wyłożoną/natłuszczoną formę, posypać pekanami i ewentualnie dodatkowymi wiórkami czekoladowymi i piec ok. 30 minut w 180 stopniach.
PUMPKIN BLONDIES WITH PECANS
200 g white chocolate
80 g butter
70 g caster sugar
egg
pinch salt
1/2 teaspoon cinnamon
1/2 teaspoon ginger
200 g pumpkin puree
100 g flour
1 teaspoon baking powder
100 g crushed pecans
Melt chocolate and butter with a double boiler. Combine all together sugar, egg, salt, pumpkin puree, ginger, cinnamon and add melted ingredients to that. Then add flour with baking powder and 75 g pecans. Put the dough into greased/lined with paper pan and spread left pecans or chocolate chips onto it. Bake 30 minutes in 180 celsius degrees.
Jest to mój autorski przepis- w razie publikacji go w innych miejscach będę wdzięczna za odesłanie do źródła (zgodnie z przepisem prawnym o poszanowaniu praw autorski).
This is my personal recipe- if you want to publish it in any other place, you are obliged to direct to the source (in accordance with the copyright law).
U mnie już niestety dyni brak :(
OdpowiedzUsuńhttp://rankiemwszystkolepsze.blogspot.com/