CUISINE :: Pumpkin blondies with pecans

piątek, 20 listopada 2015




Dla mnie- połączenie idealne.

For me- perfect combination.






DYNIOWE BLONDIES Z PEKANAMI

200 g białej czekolady
80 g masła
70 g drobnego cukru
jajko
szczypta soli
1/2 łyżeczki cynamonu
1/2 łyżeczki imbiru
200 g  puree z dyni
100 g mąki
łyżeczka proszku do pieczenia
100 g posiekanych pekanów


Rozpuścić czekoladę z masłem w kąpieli wodnej. Zmiksować ze sobą cukier, jajko, sól, puree dyniowe, imbir i cynamon. Dodać czekoladę z masłem i połączyć. Następnie dodać mąkę z proszkiem do pieczenia oraz ok. 75 g pekanów i wymieszać. Ciasto wylać na wyłożoną/natłuszczoną formę, posypać pekanami i ewentualnie dodatkowymi wiórkami czekoladowymi i piec ok. 30 minut w 180 stopniach.






PUMPKIN BLONDIES WITH PECANS

200 g white chocolate
80 g butter
70 g caster sugar
egg
pinch salt
1/2 teaspoon cinnamon
1/2 teaspoon ginger
200 g pumpkin puree
100 g flour
1 teaspoon baking powder
100 g crushed pecans


Melt chocolate and butter with a double boiler. Combine all together sugar, egg, salt, pumpkin puree, ginger, cinnamon and add melted ingredients to that. Then add flour with baking powder and 75 g pecans. Put the dough into greased/lined with paper pan and spread left pecans or chocolate chips onto it. Bake 30 minutes in 180 celsius degrees.




Jest to mój autorski przepis- w razie publikacji go w innych miejscach będę wdzięczna za odesłanie do źródła (zgodnie z przepisem prawnym o poszanowaniu praw autorski).

This is my personal recipe- if you want to publish it in any other place, you are obliged to direct to the source (in accordance with the copyright law).

1 komentarz:

  1. U mnie już niestety dyni brak :(
    http://rankiemwszystkolepsze.blogspot.com/

    OdpowiedzUsuń