CUISINE :: Mazurek pomarańczowo-migdałowy z białą czekoladą II

czwartek, 29 marca 2018





MAZUREK POMARAŃCZOWO-MIGDAŁOWY Z BIAŁĄ CZEKOLADĄ

300 g mąki
200 g masła
100 g cukru pudru
łyżeczka ekstraktu waniliowego

konfitura pomarańczowa

biała czekolada
płatki migdałowe


Masło utrzeć z cukrem i ekstraktem waniliowym na krem. Dodać mąkę. Uformować z ciasta kulę i włożyć na 2 godziny do lodówki. Po tym czasie wyłożyć ciastem spód formy (można zostawić 1/4 ciasta do ozdobienia brzegów), nakłuć widelcem i piec przez ok. 20 min w 180 C.


Białą czekoladę rozpuścić z mlekiem w kąpieli wodnej. Konfiturę pomarańczową rozprowadzić równomiernie na spodzie ciasta i pokryć warstwą białej czekolady. Udekorować według uznania. 







ORANGE-ALMOND "MAZUREK" WITH WHITE CHOCOLATE

300 g flour
200 g butter
100 g powdered sugar
1 tablespoon vanilla extract

orange confiture 


100 g white chocolate


Beat butter with sugar and vanilla extract until cream and pale. Add flour. Make w ball from a dough and place it for abour 2 hours in the fridge. After that, roll it out in the tart form (you can leave 1/4 of the dough for decorating the edge). Bake for 20 minutes in 180 C.

Melt white chocolate with milk.
Spread orange confiture on the crust and then- spread white chocolate over it. Decorate as you wish.







 Jest to mój autorski przepis- w razie publikacji go w innych miejscach będę wdzięczna za odesłanie do źródła (zgodnie z przepisem prawnym o poszanowaniu praw autorski).

This is my personal recipe- if you want to publish it in any other place, you are obliged to direct to the source (in accordance with the copyright law).


No Comments

Prześlij komentarz