CUISINE :: Halvah "babka"

sobota, 31 marca 2018





BABKA CHAŁWOWA

3 jajka  
300 g drobnego cukru  
200 ml oleju sezamowego
100 ml mleka  
300 g mąki pszennej  
1 łyżeczka proszku do pieczenia  
150 ml pasty tahini (pasta sezamowa)  

sezam
100 g chałwy
100 g białej czekolady 


Ubić jajka z cukrem na kremową masę. Dodać olej i mleko, wymieszać. Przesianą i wymieszaną z proszkiem do pieczenia mąkę dodawać w partiach, miksując. Na koniec dodać tahini. Przelać ciasto do formy natłuszczonej masłem i posypanej delikatnie sezamem. 
Piec 60-90 minut w 180 stopniach C.






"HALVA" BABKA

3 eggs 
300 g fine sugar
200 ml sesame oil  
100 ml milk
300 g flour
1 teaspoon of baking powder
150 ml tahini

sesame
100 g halva
100 g white chocolate


Beat eggs with sugar until pale and creamy. Add oil and milk, cooperate. Add sieved flour mixed with baking powder (in parts). At the end, add tahini past. Put the dough into pan (previously oiled with butter and spread with sesame seeds.
Bake 60-90 minutes in 180 C degrees.






 Jest to mój autorski przepis- w razie publikacji go w innych miejscach będę wdzięczna za odesłanie do źródła (zgodnie z przepisem prawnym o poszanowaniu praw autorski).


This is my personal recipe- if you want to publish it in any other place, you are obliged to direct to the source (in accordance with the copyright law).

No Comments

Prześlij komentarz