CUISINE :: "Michałki" cheesecake

niedziela, 7 sierpnia 2016





SERNIK MICHAŁKOWY

60g czekoladowych herbatników
30g masła

10 michałków
100ml mleka
100g masła
100g cukru
3 jajka
600g sera

4 michałki


Pokruszyć herbatniki i wymieszać je z roztopionym masłem. Wyłożyć nimi spód formy.
W rondelku podgrzewać mleko z porozgniatanymi cukiernkami do ich całkowitego rozpuszczenia. Odstawić do ostudzenia. Następnie dodać do tej czekoladowej masy ser. Utrzeć masło z cukrem i dodawać po jednym jajku. Po zmniejszeniu obrotów na najmniejszą prędkość dodawać po łyżce ser. Przelać masę na ciasteczkowy spód i udekorować brzegi dodatkowymi michałkami. Piec ok. 60 minut w 180 stopniach C.







"MICHAŁKI" CHEESECAKE

60g chocolate biscuits 
30g butter

10 "michałeks" or another candies
100ml milk
100g butter
100g sugar
3 eggs
600g cheese

4 "michałek"s or another candies

Crush biscuits and incorporate them with melted butter. Spread them over the bottom of a baking pan. 
In the pan heat milk with "michałeks" until the mixture is smooth. Leave to cool. Then add the cheese. Mix butter with sugar and add one egg after another. Low the speed to the lowest and add the cheese one spoon after another. Pour the mixture on the biscuit bottom and decorate with additional "michałeks". Bake for about 60 minutes in 180 C degrees.








 Jest to mój autorski przepis- w razie publikacji go w innych miejscach będę wdzięczna za odesłanie do źródła (zgodnie z przepisem prawnym o poszanowaniu praw autorski).

This is my personal recipe- if you want to publish it in any other place, you are obliged to direct to the source (in accordance with the copyright law).


No Comments

Prześlij komentarz