CIASTO
250 g masła
250 g cukru
4 jajka
50 ml mleka
2 gałązki świeżego rozmarynu
250 g mąki
łyżeczka proszku do pieczenia
2 gruszki
KRUSZONKA
100 g mąki
30 g masła
30 g cukru
POLEWA
50 g białej czekolady
łyżka jogurtu naturalnego
Zmiksować masło z cukrem na krem. Dodać jajka, mleko i rozmaryn- połączyć. Dodać mąkę wymieszaną z proszkiem do pieczenia. Przełożyć masę do natłuszczonej formy.
Gruszki obrać i pokroić w kostkę. Rozsypać na cieście.
Zmiksować składniki na kruszonkę i rozsypać ją na gruszki.
Piec ciasto w temperaturze 200 stopni przez 45-60 minut.
ROSEMARY CAKE WITH PEARS AND WHITE CHOCOLATE
CAKE
250 g butter
250 g sugar
4 eggs
50 ml milk
2 spring of rosemary
250 g flour
1 tsp baking powder
2 pears
CRUMBLE
100 g flour
50 g butter
50 g sugar
GLAZE
50 g white chocolate
1 tel natural yogurt
Beat butter and sugar until pale and puffy. Add eggs, milk and rosemary- mix. Add flour mingled with baking powder and stir. Put the dough into greased baking pan.
Peal and cut pears. Spread them over the dough.
Mix all together the crumble ingredients. Spread it over pears.
Bake the cake for 45-60 minutes in 200 C degrees.
Melt chocolate with yogurt and spread over the baked cake.
Jest to mój autorski przepis- w razie publikacji go w innych miejscach będę wdzięczna za odesłanie do źródła (zgodnie z przepisem prawnym o poszanowaniu praw autorski).
This is my personal recipe- if you want to publish it in any other place, you are obliged to direct to the source (in accordance with the copyright law).
No Comments
Prześlij komentarz