CUISINE :: Strawberry&cheese pie

czwartek, 28 kwietnia 2016





TRUSKAWKOWO-SEROWE PIE

450 g mąki
300 g masła
150 g cukru
2 jajka
2 łyżki cukru z prawdziwą wanilią

500 g serka Philadelphia
250 g pełnotłustego twarogu
200 g cukru 
2 jajka
300 g truskawek


Utrzeć masło z cukrem i cukrem z prawdziwą wanilią na krem. Dodać jajka i połączyć. Dodać mąkę. Podzielić ciasto na pół. Jedną z części wypełnić formę (spód nakłuć widelcem) i podpiec przez 15 minut w 180 stopniach. Drugą część rozwałkować na dysk o najdłuższej średnicy formy. 

Zmiksować serki z cukrem i jajkami. Dodać pokrojone na ćwiartki truskawki i wymieszać. Masę przelać na podpieczony spód i przykryć krążkiem z drugiej części ciasta. Mocno docisnąć i udekorować boki oraz ponacinać wierzch ciasta. Piec 60-70 minut w 180 stopniach. Studzić w piekarniku z otworzonymi drzwiczkami. 






STRAWBERRY&CHEESE PIE

450 g flour
300 g butter
150 g sugar
2 eggs
2 tablespoon of sugar with vanilla

500 g Philadelphia cheese
250 g whole-fat cottage-cheese
200 g sugar
2 eggs
300 g strawberries

Beat butter with sugar and sugar with vanilla until pale and puffy. Add eggs and beat. Add flour. Divide the crust in two parts. Roll one of them out, fill the pan with it and prick it with a folk. Bake for 15 minutes in 180 C degrees. The another part roll out for a disc as big as the biggest diameter of the pan.

Mix cheese with sugar and eggs. Add strawberries cut into quarters and stir. Put the cheese mixture onto baked crust and cover it with a disc. Press and decorate the edges and cut the center of the pie (like on the picture). Bake 60-70 minutes in 180 C degrees.





 Jest to mój autorski przepis- w razie publikacji go w innych miejscach będę wdzięczna za odesłanie do źródła (zgodnie z przepisem prawnym o poszanowaniu praw autorski).

This is my personal recipe- if you want to publish it in any other place, you are obliged to direct to the source (in accordance with the copyright law).


No Comments

Prześlij komentarz