CUISINE :: Pink grapefruit, almond and brown sugar tea cakes

środa, 30 grudnia 2015




W dzisiejszym poście umieszczam przepis jedynie na jedne maleństwa z dwóch prezentowanych na zdjęciach. Na migdałowe tea cakes z grejpfrutem. Wyglądają tak uroczo, jak smakują i sprawdzą się o każdej porze roku. Tartaletki udekorowane bratkami pojawią się na blogu już za kilka dni i one, przez dodatek przypraw, sprawdzą się jednak lepiej w sezonie jesienno-zimowym

Today I am going to post recipe for only one of two these little ones. For pink grapefruit, almond and brown sugar tea cakes. It taste as sweet as it looks and will be great during every season. Tarts decorated with pansies are going to be up in few days and they, because of spice flavour, are more accurate for autumn-winter season.







PINK GRAPEFRUIT, ALMOND AND BROWN SUGAR TEA CAKES

150 g masła
150 g brązowego cukru
200 g mielonych migdałów
skórka starta z 1/2 grejpfruta
2 jajka
35 g mąki

grejpfrut 
30 g blanszowanych migdałów
łyżka brązowego cukru
2 łyżki dżemu morelowego


Grejpfruta obrać z białych skórek i poukładać na blasze wyłożonej papierem do pieczenia. Podpiec przez 20 minut w 180 stopniach. 

Miksować masło z cukrem przez około 3 minuty. Dodać resztę składników i wymieszać. Wypełnić ciastem natłuszczone wgłębienia formy do pieczenia cupcakes. Udekorować podpieczonym grejpfrutem, migdałami i brązowym cukrem. Piec 20 minut w 180 stopniach. Jeszcze ciepłe posmarować dżemem. 






PINK GRAPEFRUIT, ALMOND AND BROWN SUGAR TEA CAKES

150 g butter
150 g light brown sugar
2-- g ground almonds
zest grated of 1/2 grapefruit
2 ggs
35 g plain flour

grapefruit
30 g flaked almonds
1 tablespoon light brown sugar
2 tablespoon apricot jam

Cut away all the peel of grapefruit and place the fruit segments on lined baking tray. Bake for 20 minutes in 180 celsius degrees.

Beat the butter with sugar for 3 minutes. Add the rest of ingredients and stir. Place the dough into greased cupcakes tray and decorate with baked grapefruit, almonds and brown sugar. Bake for 20 minutes in 180 degrees. Brush the jam glaze over each tea cake as they come out of the oven.





Lily Vanilli's ,,Sweet tooth''


No Comments

Prześlij komentarz