CUISINE :: Halloween cakes with cats

niedziela, 1 listopada 2015





HALLOWEENOWE MINI CIASTA Z KOTKAMI

160 g mąki
250 g puree z dyni
130 g cukru
120 ml oleju
jajko
łyżeczka pieprzu cayenne
łyżeczka pieprzu czarnego
szczypta soli

50 g gorzkiej czekolady
łyżka oleju 
100 g mąki

Połączyć ze sobą mokre składniki, a w drugiej misce- suche. Następnie zmiksować je ze sobą.
Czekoladę rozpuścić  kąpieli wodnej i dodać do niej olej. Na koniec dodać mogę i wyrobić na plastyczne ciasto. Rozwałkować na grubość 0,5 mm i wycinać kotki.
Natłuszczone foremki wypełnić masą i poukładać na nich ozdoby. Piec 25-30 minut w 180 stopniach.






HALLOWEEN MINI CAKES WITH CATS

160 g flour
250 g pumpkin puree
130 g caster sugar
120 g rapeseed oil
egg
1 teaspoon cayenne
1 teaspoon black pepper
pinch salt

50 g dark chocolate
1 tablespoon rapeseed oil
100 g flour

Combine all dry ingredients together and in the other ball- all wet ones. Then mix them all together. 
Melt chocolate with a double boiler and add oil. Then add flour and knead the dough until ductile. Pin out it and cut the cats.
Fill greased pans with pumpkin dought and place cats on it. Bake 25-30 minutes in 180 celsius degrees.





Jest to mój autorski przepis- w razie publikacji go w innych miejscach będę wdzięczna za odesłanie do źródła (zgodnie z przepisem prawnym o poszanowaniu praw autorski).

This is my personal recipe- if you want to publish it in any other place, you are obliged to direct to the source (in accordance with the copyright law).


2 komentarze:

  1. urocze kotełki - idealnie halloweenowe :)

    OdpowiedzUsuń
    Odpowiedzi
    1. Zakochałam się w tych foremkach jak tylko je zobaczyłam ;)

      Usuń