BAKING :: Whisky brownie with marshmallows and caramel

niedziela, 26 czerwca 2016





BROWNIE Z WHISKY, MARSHMALLOWS I KREMEM KRÓWKOWYM

200 g gorzkiej czekolady
200 g masła
100 ml whisky
3 jajka
130 g cukru
180 g mąki pszennej
łyżeczka proszku do pieczenia

250 g pianek marshmallows
5 łyżeczek kremu krówkowego


Stopić czekoladę z masłem w kąpieli wodnej i dodać whisky, ostudzić. Ubić jajka z cukrem i stopniowo dodać ostudzoną masę. Dodać suche składniki, wymieszać. Przelać ciasto do formy wyłożonej papierem do pieczenia, wierzch wyrównać łyżeczką. Rozsypać na nim pianki marshmallows i polać je kremem krówkowym. Piec w temperaturze 180 stopni 20-25 minut.






WHISKY BROWNIE WITH MARSHMALLOWS AND CARAMEL SOUCE

200 g dark chocolate
200 g butter
100 ml whisky
3 eggs
130 g sugar
180 g flour
1 tsp baking powder

250 g marshmallows
5 tsp caramel souce

Melt chocolate with butter in a water bath and add whisky, leave to cool. Beat eggs with sugar and add the chocolate mixture. Add the dry ingredients and stir. Pour it into lined pan, spread marshmallows and decorate with caramel source. Bake 20-25 minutes in 180 C degrees.




 Jest to mój autorski przepis- w razie publikacji go w innych miejscach będę wdzięczna za odesłanie do źródła (zgodnie z przepisem prawnym o poszanowaniu praw autorski).

This is my personal recipe- if you want to publish it in any other place, you are obliged to direct to the source (in accordance with the copyright law).


No Comments

Prześlij komentarz