CUISINE :: Oat bars

sobota, 5 września 2015





Zdrowe i pełne energii. Są dosłownie niezastąpione podczas letnich wędrówek, a teraz- na drugie śniadanie do szkoły czy na uczelnię.






OAT BARS

500 g płatków owsianych
100 g słonecznika
100 g goji
50 g dyni
50 g sezamu
50 g siemienia
100 g migdałów
2 jajka
duże jabłko
80 g miodu
opakowanie cynamonu


Wymieszać wszystkie składniki, przełożyć masę na blachę wyłożoną papierem do pieczenia, wyrównać.  Piec w temperaturze 200 stopni 15-20 minut.







Jest to mój autorski przepis- w razie publikacji go w innych miejscach będę wdzięczna za odesłanie do źródła (zgodnie z przepisem prawnym o poszanowaniu praw autorski).


3 komentarze:

  1. Idealne do szkoły! Często robię podobne :)

    OdpowiedzUsuń
  2. Uwielbiam takie przekąski zrobione z ziaren i bakalii :)

    OdpowiedzUsuń