CUISINE :: Rhubarb tart from Nordic Bakery

czwartek, 30 lipca 2015






Jest to chyba najprostsze ciasto świata, a przy tym niesamowicie smaczne- idealne na pożegnanie z rabarbarem. Potrzebna była mi taka odskocznia po maratonie przepisów od Pierra. 

Akcja Skandynawskie lato 2015






RHUBARB TART FORM NORDIC BAKERY

SPÓD

150 g mąki
1 łyżeczka proszku do pieczenia
100 g masła
85 g cukru
1 żółtko

NADZIENIE

300 g rabarbaru
2 łyżki cukru trzcinowego

KRUSZONKA

50 g masła
60 g cukru
50 g płatków owsianych 

Zagnieść składniki na nadzienie i tak powstałą masą wypełnić natłuszczoną formę.
Rabarbar pokroić w kostki i/lub prostokąty i wymieszać z cukrem. Wysypać na spód.
Kruszonkę wyrobić palcami i posypać nią owoce.
Piec 30 minut w 200 stopniach.















Miisa Mink ,,Nordic Bakery Cookbook''



No Comments

Prześlij komentarz