CUISINE :: Banana cheesecake

sobota, 11 kwietnia 2015





Przy pieczeniu tego serniczka przyświecała mi jedna idea- chciałam, żeby był fit i healthy. Dlatego zamiast pełnotłustego serka- bieluch, zamiast białego cukru- trzcinowy, zamiast zwykłej mąki- owsiana. 


BANANA CHEESECAKE

SPÓD
 300 g mąki owsianej
 200 g masła
100 g cukru trzcinowego
jajko

MASA SEROWA
 600 g sera 
100 g cukru trzcinowego
 banan
 3 jajka

+

 pokruszone suszone banany
 płatki owsiane


Zmiksować składniki na spód. Formę natłuścić masłem i wyłożyć ciastem. Podpiec w temperaturze 180 stopni ok 10-15 minut. 
Oddzielić białka od żółtek. Pierwsze ubić na pianę, dodać żółtka i miksować na niskich obrotach. Dodać ser, cukier i zblendowanego banana. Masę wlać na wcześniej podpieczony spód, posypać suszonymi bananami i płatkami owsianymi. Piec ok 50-60 minut. 




Jest to mój autorski przepis- w razie publikacji go w innych miejscach będę wdzięczna za odesłanie do źródła (zgodnie z przepisem prawnym o poszanowaniu praw autorski).


1 komentarz:

  1. So yummy! ^-^
    Nice post, dear!

    http://www.caterina-m.blogspot.com

    OdpowiedzUsuń