CUISINE :: Greek yogurt cheesecake

wtorek, 26 lipca 2016





SERNIK NA JOGURCIE GRECKIM

150 g czekoladowych herbatników
40 g masła

400 g jogurtu greckiego
600 g sera
200 g cukru
4 jajka
40 g mąki ziemniaczanej

150 g jagód


Roztopić masło i dodać je do pokruszonych herbatników. Wysypać masę na spód formy.
Zmiksować cukier z jajkami. Dodawać naprzemian, w porcjach serek i jogurt. Dodać mąkę ziemniaczaną. Wylać masę serową na herbatnikowy spód, udekorować jagodami i wstawić do piekarnika nagrzanego do 180 stopni- piec 15 minut. Następnie obniżyć temperaturę do 140 stopni i piec ok 50 minut. Studzić w piekarniku z uchylonymi drzwiczkami.






GREEK YOGHURT CHEESECAKE

150 g chocolate biscuits
40 g butter

400 g greek yoghurt
600 g cheese
200 g sugar
4 eggs
40 g potato flour

150 g berries

Melt butter and add it to crushed biscuits. Put it into the pan making the bottom of it. 
Mix sugar with eggs. Add yoghurt and cheese in parts. Add potato flour. Pour the mixture on the biscuit bottom. Decorate with berries. Bake 15 minutes in 180 C degrees. Lower the heat to 140 C degrees and bake for about 50 minutes. Cool in the oven with open door.



 Jest to mój autorski przepis- w razie publikacji go w innych miejscach będę wdzięczna za odesłanie do źródła (zgodnie z przepisem prawnym o poszanowaniu praw autorski).

This is my personal recipe- if you want to publish it in any other place, you are obliged to direct to the source (in accordance with the copyright law).



No Comments

Prześlij komentarz