MAZUREK POMARAŃCZOWO-MIGDAŁOWY Z BIAŁĄ CZEKOLADĄ
300 g mąki
200 g masła
100 g cukru pudru
łyżeczka ekstraktu waniliowego
łyżeczka ekstraktu waniliowego
konfitura pomarańczowa
biała czekolada
płatki migdałowe
płatki migdałowe
Masło utrzeć z cukrem i ekstraktem waniliowym na krem. Dodać mąkę. Uformować z ciasta kulę i włożyć na 2 godziny do lodówki. Po tym czasie wyłożyć ciastem spód formy (można zostawić 1/4 ciasta do ozdobienia brzegów), nakłuć widelcem i piec przez ok. 20 min w 180 C.
Białą czekoladę rozpuścić z mlekiem w kąpieli wodnej. Konfiturę pomarańczową rozprowadzić równomiernie na spodzie ciasta i pokryć warstwą białej czekolady. Udekorować według uznania.
ORANGE-ALMOND "MAZUREK" WITH WHITE CHOCOLATE
300 g flour
200 g butter
100 g powdered sugar
1 tablespoon vanilla extract
orange confiture
orange confiture
100 g white chocolate
Beat butter with sugar and vanilla extract until cream and pale. Add flour. Make w ball from a dough and place it for abour 2 hours in the fridge. After that, roll it out in the tart form (you can leave 1/4 of the dough for decorating the edge). Bake for 20 minutes in 180 C.
Melt white chocolate with milk.
Spread orange confiture on the crust and then- spread white chocolate over it. Decorate as you wish.
Spread orange confiture on the crust and then- spread white chocolate over it. Decorate as you wish.
Jest to mój autorski przepis- w razie publikacji go w innych miejscach będę wdzięczna za odesłanie do źródła (zgodnie z przepisem prawnym o poszanowaniu praw autorski).
This is my personal recipe- if you want to publish it in any other place, you are obliged to direct to the source (in accordance with the copyright law).
No Comments
Prześlij komentarz